2022. április 20., szerda

Dagasztógép vagy kézi gyúrás a jobb választás?

 

anvalor dagasztógép

A napjainkban megjelenő fejlett technikáknak köszönhetően a kézi gyúrást számos gép leváltotta a konyhában, ezzel is hozzájárulva a gyorsabb valamint a hatékonyabb munkához. Rendkívül hasznos a dagasztógép ennek köszönhetően, de vajon a dagasztógép vagy kézi gyúrás a jobb választás.

Amit a kézi gyúrásról tudni érdemes

Rendkívül sokan állnak a kézzel való dagasztás mellett a mai napig is, hiszen a kézzel dagasztott tésztáról úgy vélik, hogy sokkal finomabb annak köszönhetően, hogy a készítőjének minden ereje valamint szeretete is belekerül a készült tésztába.

Természetesen a tökéletes kézi dagasztáshoz minden esetben szükséges a sok gyakorlás, így nem mindenki számára ez a megfelelő választás. A tésztánk csakis akkor nyilvánítható késznek, ha annak az összetevői teljesen homogénné váltak tehát nem látunk benne lisztszemeket, valamint a felülete is fényes. A dagasztás idejét nehéz pontosan meghatározni, hiszen ez múlik a liszt típusától is, valamint a sebességtől, ám elmondhatjuk, hogy ez az idő 5 és 12 perc közé esik.

Amit a dagasztógépes tésztakészítésről tudni kell

A dagasztógéppel történő dagasztásnak a legnagyobb előnyeként megemlíthetjük azt, hogy a kapott tészta könnyedén homogénre dagasztható. A géppel történő dagasztás során jóval könnyebb tésztát kaphatunk legyen az élesztő vagy kovászos tészta.

Honnan vásároljunk dagasztógépet?

Elmondhatjuk, hogy ha nem találnánk megfelelő darabot az üzletekben, akkor az ipari dagasztógép webshopból is könnyedén megvásárolható. A legfontosabb amire ebben az esetben figyelnünk kell az, hogy a választott weboldal megbízható legyen és a kínált termékek is ismert gyártóknak a termékei legyenek.

A kézi, vagy a gépi gyúrás a jobb?

Nehéz volna pontos választ adni arra a kérdésre, hogy vajon a kézi vagy inkább a gépi gyúrás a megfelelő választás, hiszen ahány ember annyi véleménnyel találkozhatunk ebben a témában. Összességében viszont elmondhatjuk, hogy a kézi gyúrás sokkal inkább az idősek körébe leterjedt, hiszen ők semmiért sem adnák fel a kézzel gyúrt tészta készítésének örömeit.

A géppel való gyúrás leginkább azok kedvence, akik nem igazán vannak otthon a tészta megdolgozása területén, így nem szeretnének kockáztatni azzal, hogy kézzel gyúrják a tésztát. A géppel való dagasztás rendkívül jó választás még azoknak is, akik nem szeretnének sok időt elvesztegetni azzal hogy gyúrják a tésztát.

Fontos még azt is tudnunk, hogy rengeteg erő szükséges ahhoz, hogy megfelelő homogén állapotra hozzuk a tésztánkat, így nem lennek jó az ha 4 perc gyúrás után abbahagynánk a dagasztást, mondva, hogy elfáradtunk, hiszen így nem lesz megfelelő minőségű a tésztánk. Ezzel ellenében a túl hosszas gyúrási idő sem jó minden esetben, hiszen túldagasztás esetén sem lesz megfelelő a végeredmény. Ebben pedig a dagasztógépek használata lehet nagy segítségünkre.

Összegezve

Szerencsére tehát a tészta dagasztását illetően két lehetőségünk is van, hiszen választhatjuk a kézzel valamint a géppel való dagasztást is. Az, hogy végül melyiket választjuk a tésztánk elkészítéséhez teljesen rajtunk áll, viszont a kezdők mindenképp jobban járnak egy dagasztógéppel, ami a dagasztási időt és az erőt is optimalizálják ezen a téren.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése