2020. december 23., szerda

A nyaklánc öltöztet

 Ajándék nyaklánc

A mondás igaz, a nyaklánc valóban öltöztet. Viszont csak abban az esetben, ha a megfelelő stílusú és fazonú nyakláncot viseljük. Nem mindegy ugyanis, hogy hétköznapi, business, alkalmi megjelenést szeretnénk-e elérni. Valamint az sem, milyen kivágású felsőt viselünk.

Szerencsére egy nyaklánc webshop kínálatában minden ruhaösszeállításhoz találunk megfelelő ékszert. Lássuk a leggyakoribb stílusokat és a hozzájuk passzoló nyakláncokat!

Milyen alkalomra melyik nyaklánc illik?

Nem viselhetjük ugyanazt az ékszert egy üzleti tárgyalásra vagy estélyre, mint hétköznapra. Vessünk egy pillantást a részletekre!

Hétköznapra

Egy igazi nő a hétköznapokban is szeret csinosan kinézni. Lehetséges azonban, hogy nem a legféltettebb ékszerünket tanácsos a mindennapi rohanásban viselni. Ruhánk kivágásától függően ilyenkor jó döntés a nemesacél nyaklánc színes medállal. Engedjük meg magunknak a vagány, laza stílust, hiszen ez dobja fel a hétköznapokat! Divatosak a hosszú és színes, nagy elemekből álló láncok is.

Business megjelenés

Az üzleti életben a megjelenés kulcsfontosságú. Egy modern, divatos kosztümhöz egyáltalán nem mindegy, milyen ékszert viselünk. Különösen, mert az ügyfelekkel való kapcsolattartás során, ha egyszerűen elegáns ruhát viselünk, nagyon szem előtt van a nyaklánc. Az ezüst, fehérarany vagy nemesacél lánc egyszerű medállal biztosan sikert arat. Emellett egy visszafogottabb Swarovski kristályos nyaklánc is tökéletes választás.

Alkalomra, estélyre

A legfeltűnőbb, legcsillogóbb ékszereket mindig az estélyekre vagy más alkalomra tartogatjuk. Általában mélyebben kivágott ruhát viselünk ilyenkor, így a dekoltázsra nagyobb figyelem irányul. Bátran emeljük ki nyakunkat és dekoltázsunkat egy feltűnőbb Swarovski kristályos nyaklánccal, vagy egy nagyobb nyakékkel.

Nyaklánc ruhakivágás szerint

Nagy hibát követ el, aki nem a ruhakivágáshoz igazítja a nyakláncát. Ha nincs összhang a dekoltázs és az ékszer között, az nem túl szép látvány. Tippjeinkkel azonban Te nem fogsz ilyen hibába esni!

Kerek nyakú felsőhöz

Ha kerek nyakú ruhadarabot viselünk, akkor nincs nehéz dolgunk. Szinte bármilyen nyaklánc illik hozzá. Egy vastagabb, gallérszerű lánc azonban jobban mutat, mint bármi más.

V kivágáshoz

A V kivágáshoz illő nyaklánc maga is V alakú. Így tökéletes összhang jön létre, a dekoltázs pedig hangsúlyt kap.

Oversize felsőhöz

A lazább, nem testhezálló ruhákhoz semmiképp ne válasszunk hatalmas elemekből álló ékszert. Legjobb egy hosszú, vékony, csillogó lánc. Ez optikailag nyújtja a testalkatot.

Garbóhoz

A garbó hétköznapi ruhadarab, melyet tökéletesen kiegészít egy nagy szemű, feltűnő nyaklánc. Itt is választhatjuk a hosszabb verziót, ha nyújtani szeretnénk az alakunkon.

Inghez

Az ingeket gyakran üzleti eseményekre vagy más alkalmakra viseljük. Ez esetben egy visszafogottabb, semlegesebb, enyhén csillogó vagy kis köves ékszert viseljünk hozzá. Ha hétköznapra viselünk inget, akkor akár egy gallérlánccal is feldobhatjuk.

Pánt nélküli ruhákhoz

Ahogy az alkalmi öltözködésnél már említettük, a pánt nélküli ruha tökéletes kiegészítője a hangsúlyos nyaklánc; bálokra, estélyekre pedig a nyakék. 

 

Összegezve: A nyaklánc minden hölgy megjelenéséhez hozzá tud tenni. Sokkal nőiesebb és elegánsabb megjelenést érhetünk el vele. Bizonyos esetekben még karcsúsít is. Ahhoz azonban, hogy a tényleg jól nézzünk ki, stílusunkhoz és ruhánk kivágásához kell igazítanunk az ékszert.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése